Actueel woningaanbod

Corona onze maatregelen
16 maart 2020

Onze maatregelen ten tijde van Corona

Inmiddels zijn de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Corona-virus optimaal verscherpt. Ook wij, als uw makelaar, willen onze dienstverlening afstemmen op de situatie daar ons werk door gaat. Wij bemerken immers dat de vraag naar woningen blijft bestaan en voor sommige woningzoekenden een noodzaak wordt door bijvoorbeeld het aflopen van huurcontracten, de start van een nieuwe baan hier in de regio of ander denkbare positieve of negatieve omstandigheden. Het is juist nu merkbaar dat de woningzoekende zich zeer gericht manifesteert op de woningmarkt. Onze service gaat derhalve door, echter wel met de juiste voorzorgsmaatregelen en met respect voor de maatregelen opgelegd door de regering van Belgie en Nederland.

BIJ ONS OP DE KANTOREN
Op kantoor werken wij optimaal en respecteren wij de maatregelen. Derhalve is ons kantoor in Belgie verplicht gesloten tot mininaal 6 april. Bij een afspraak op kantoor in Nederland schudden wij momenteel geen handen en verzoeken wij onze gasten om te desinfecteren bij binnenkomst en vertrek door het wassen van de handen danwel desinfecterende gel te gebruiken. 

TIJDENS BEZICHTIGINGEN
Bezichtigingen in Belgie zijn momenteel niet toegestaan tot 6 april. Voor na deze datum worden wel al bezichtigingen ingepland. Tijdens de bezichtigingen in Nederland willen de risico’s tot besmetting bij een bezichtiging optimaal beperken. Daarom sturen wij kijkers op voorhand onze voorzorgsmaatregelen toe met daarin uitleg en het verzoek om:

  • Niet te bezichtigen bij verkoudheid en/of koorts
  • Op respectabele afstand van elkaar te blijven
  • Zo min mogelijk aan te raken tijdens de rondgang door de woning
  • Handen te desinfecteren voor en na de bezichtiging

Hiernaast geven onze verkopers of de kijkers momenteel even geen hand. We bieden desinfecterende gel aan bij het binnentreden van de woning en vragen verkopers om een vochtige desinfecterende (geïmpregneerd met desinfecterend middel zoals dettol) doek bij de ingangen te leggen om overheen te lopen. Aan verkopers verzoeken wij geen bezichtigingen te plannen ten tijde van verkoudheid en/of koorts. Bovendien verzoeken wij de woning te desinfecteren zodra er mensen over de vloer komen én zijn geweest.

UW WONING (VER)KOPEN TEN TIJDE VAN CORONA?
Ondanks de berichten over verspreiding van het Coronavirus sinds december, zien wij geen terugloop in het aantal aangevraagde bezichtigingen of aanvragen voor woningtaxatie. We zien geen invloed op het aantal uitgebrachte biedingen, de hoogte ervan en het aantal verkochte woningen.

Als we kijken naar nog steeds zeer lage (nog steeds dalende) rentestanden en de woningnood, verwachten wij dat ook tijdens deze periode er meer dan voldoende huizenkopers op de markt blijven. 

Misschien overweegt u te wachten met het te koop zetten van uw woning, maar voorbereidingen kunnen in deze tijd zéker alvast worden gedaan. De woningtaxatie en het verkoopadvies kan bij SmartProperty dan ook gewoon doorgaan.

WAT KUNT U ZELF DOEN?
Indien u als potentiële koper optimaal risico’s wenst uit te sluiten zorg er dan voor dat u zeker weet dat uw interesse heel groot is voordat u ter plaatse gaat bezichtigen. Kijk eerst of er een virtuele (360º foto’s) presentatie van de woning beschikbaar is. Zo kunt u de woning eerst virtueel bezichtigen en dan pas overgaan tot een echte bezichtiging. Neem desgewenst al vooraf contact met ons op om uw woonwensen te bespreken en uw vragen ten aanzien van de betreffende woning te stellen. Wij doen ons best alle woningen zoveel mogelijk met een virtuele tour aan te bieden.

Terug naar nieuwsoverzicht

Meer informatie?